Sunday, December 25, 2011

REALITI KEHIDUPAN...

Assalamualaikum wbt...

Hidup tak selalunya indah..
Sama seperti mimpi yang juga tak semua mimpi itu indah..
Tapi mimpi itu mainan tidur..
Sedangkan hidup itu realiti..
Realiti yang perlu kita hadapi dan tempuhi walau dengan apa cara sekali pun..
Sesukar mana, sesusah mana, setegar mana pun..
Hidup harus diteruskan walaupun perit..

Adakala kita terasa tewas dengan hidup sendiri..
Namun, kita perlu bangkit dan berdiri walau terasa goyah..
Agar kita sentiasa nampak kuat di mata insan tersayang..
Biar mereka gembira melihat kita tersenyum dan ketawa..
Walau hanya kita yang tahu..
Betapa hati sentiasa menjerit, menangis..

Itulah kehidupan di alam realiti..
Tak semuanya indah seprti yang diangankan..

~SEKIAN~

P/S: Tiba-tiba terasa nak buat puisi plak even ntah pape.. Tapi itulah kehidupan.....

Saturday, December 10, 2011

I KNOW WHAT U DID LAST SUNDAY.......

Assalamualaikum w.b.t...

Muka kita yang bajet cute!!
Even dah terlambat nak update, kita still nak update gak.. huhu..
Sekarang semua sibuk cerita tentang "Ombak Rindu".. Kenapa yerk? Sebab ada Aaron Aziz eh?
Handsome kan? Not bad la tapi dah kahwin ok.. So,simpan je la angan-angan anda semua..huhu..

Apa yang anda semua buat last Sunday?

Actually, kita nak sangat tengok "Ombak Rindu" bukan sebab ada Aaron Aziz ok.. So, last Sunday my Mr. Kuat Perasan boleh outing. Excited ajak dia pergi Midvalley sebab nak tengok cerita tu la.. Beratur punya beratur dah nak sampai depan, ada la minah mana announce bahawasanya tiket dah sold out!! Wah!! So,decide nak tengok "Puss In Boots" tapi sama juga..
So, dengan hati yang duka dan lara, ku bawa jauh pergi hati ini dengan meninggalkan caunter GSC.. (Ayat nak power je..huhu..ish3!!)

Untuk melepaskan penat di tangga..haha.. Decided nak makan Pizza Hut yang baru tu.. Apa namannya eh? Lupa laa... Haaa,  Ultimate Cheesy  Bite Pizza.. Bak kata macam iklan "More cheese in the crust, more pleasure in every bite!" Bagi yang suka cheese macam kita memang best makan ok.. Try la.. (Pizza Hut kene bayar kita ni sebab promotekan..)

Last but not least, tak sabar nak tunggu Mr. Kuat Perasan outing lagi sebab nak gi tengok "Ombak Rindu". Macam mana pon nak kene tengok gak!!!hehe.. So, pastikan anda boleh keluar this Sunday ok..Kalau tak kita akan lancarkan mogok besar-besaran!!hehehe...

Something to share wif u all guys/girls:

Description of love is from the movie Captain Corelli's Mandolin
(Iannis to Pelagia)
 When you fall in love, it is a temporary madness. It erupts like an earthquake, and then it subsides. And when it subsides, you have to make a decision. You have to work out whether your roots are become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part. Because this is what love is. Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the desire to mate every second of the day. It is not lying awake at night imagining that he is kissing every part of your body. No... don't blush. I am telling you some truths. For that is just being in love; which any of us can convince ourselves we are. Love itself is what is left over, when being in love has burned away... 


P/S : Redha itu ikhlas, Pasrah itu menyerah...........
Kita dah booked tiket via on9 tuk Sunday ni.. Tak payah susah hati lagi tak dapat tengok.. Tapi kalau Mr. Kuat Perasan tak boleh kleuar still tak dapat tengok gak!!

Wednesday, November 30, 2011

KITA ACCIDENT...

So long never update "NIENA_FARRAH'S TERITORY" ~ ~ lalala... ( Reason : Busy like nobody bussiness. )
Perasan macam popular like artis gitu....... Owh!! Its ok, sekali-sekala tidak mengapa.... =)
Since dah lama tak meng'update' ini blog, kita nak la jugak update tapi no ideas laaaa....

* Think and think and think!!! Tup!!!!! Yeah!!!*

Few days ago, kita accident la tapi bukan kita la, kereta kita ok.. Masa tu kat Petronas nak menambah makanan kereta. Makanan kereta??? Kereta pun ada makanan ker? Sure la ada, kalau habis tak berjalan la dia melainkan ada yang rajin nak tolak... The one and only one yang drive my car is Mr. Hazwan kita la, sapa lagi. 

Before isi makanan kereta , kitorang park kat depan kedai petronas tu sebab nak withdraw duit. So, kita pon turun dulu, while he reversed the car nak keluar dari parking space and nak gi kat petrol pump. Baru je reverse, suddenly datang la satu kereta halimunan kat belakang... Bang!!! Terkejut kita tau. Terus stop jalan, pandang belakang. Tengok kita punya kekasih hati ok ke tak. Then, pergi belakang kereta tengok kereta orang yang kene langgar. After that baru my car.. My car tak de pape pon. Calar dalam 1cm kot.kih3.. Tapi kereta cinapek tu pintu belakang dia kemek la ( macam tu ke eja??).. Owh, no!! Minah cinapek tu macam blur blur ayam gitu. Kalau kene tipu pon sah percaya..hahaha..

"Tapi kita dua baik kan sayang???"

Tak boleh blaa sangat-sangat dia boleh tanya nak gi police station or settle personal sebab kalau pergi police station kena saman.. Aku pon iye kan jela. Padahal nak tergelak. Tak adanya nak kene saman!!!hahaha..
So, kitorang bawa dia gi bengkel and tanya orang kedai tu bapa kene for repair. RM280 melayang gitu je..haha.. Tapi bukan duit kita la, duit Mr. Hazwan la.. Sian dia..

Tadi dah terbantut nak bagi kereta makan. So,again the same petronas kitorang pergi nak isi makanan kereta. Then, one worker there datang tanya dah setel belum. Then, kita pon tanya la macam mana boleh terlanggar tadi. So, dia pon membuka mukaddimah dengan menyatakan bahawa elok sahaja kereta kita reverse serentak cinapek tu masuk petronas dari simpang...hahaha... Yang tak leh blanye,punya besar laluan, nak juga dekat-dekat ngan bontot kereta yang park kat situ..huhu..

Sampai di sini sahajalah perjalanan cerita ini..

Assalamualaikum........ Waalaikumussaalam wbt....

p/s : Entah apa yang aku merepek ni la. Maaf yerk andai ada yang tak suka.Tapi nak kisah apa, ini blog sapa. Suka hati la nak tulis apa... Peace no war!!

Monday, November 14, 2011

PERMINTAAN YANG TERLALU BESAR...

Aku tidak berharap menjadi orang terpenting dalam hidupmu 
kerana itu merupakan permintaan yang terlalu besar...
Aku hanya berharap suatu saat nanti jika kau melihatku...
Kau akan tersenyum dan berkata....
" Dialah orang yang selalu menyayangiku....."

Pasti kawan-kawan pernah dengarkan ayat tersebut?? Sangat best and nice susun atur ayat tu.. Fall in love edy.. 
Any meaning beside the sentences? For me yes!!! Yes!! Yes!! How about u all girls / guys?? Lets share........

Susahkan kalau kita selalu berharap untuk menjadi orang terpenting dalam kehidupan seseorang? Bagi kita memang sangat susah.. Macam mana penting pun kita dalam kehidupan seseorang bila tiba satu situasi yang memerlukan pilihan, pasti sukar untuk decide. Sebab dalam kehidupan setiap insan bukan seorang sahaja orang penting dalam kehidupan dia.. Anda setuju??

Contoh situasi : Berlaku kemalangan, ada dua nyawa yang perlu diselamatkan oleh suami / isteri. Sama ada sisuami mahu menyelamatkan isteri atau anaknya... Selain itu, situasi perlu memilih emak atau isteri / suami..

So, apa pandangan anda? Fikir-fikirkan lah.. Selamat beramal..hehehe.. (Tiru ayat orng plak..)

Jadi bagi kita biarlah orang tersebut cukup sekadar tahu bahawa kita menyayanginya dengan setulus hati dan tahu menghargai kita dengan seadanya. Mampu menerima kekurangan dan kelebihan kita dengan seadanya.

p/s: Rindunya my parents and siblings!! Damn much!!

Tuesday, November 1, 2011

ANDAI AKU PERGI DULU...

ANDAINYA AKU PERGI DULU - Alleycats

Andainya aku pergi dulu sebelummu,
Janganlah kau bersedih hati,
Andainya aku tiada lagi disisimu,
Janganlah kau memencil diri,
Bayangkanlah masa-masa bahagia,
Semasa engaku dan aku,
Bermesra di langit biru,
Di waktu kasih berpadu...

Andainya engkau pergi dulu sebelumku,
Mestikah aku hidup melara,
Andainya engkau tiada lagi disisiku,
Mestikah aku kecewa..

Ku percaya kau selalu disisiku,
Walaupun jasadmu tiada,
Walau di mana kau berada,
Kasihku takkan berubah..

Di pohon cemara ku ukir kata cinta,
Bulan tersenyum dan bersinar,
Berguguran daun jatuh lembut ke rambutmu, 
Meraikan suasana indah,
Di sini ku berjanji disaksikan rembulan, 
Andainya ku pergi dulu,
Jikalau ku pergi dulu,
Ku nantimu di pintu syurga.................

~ Insyaallah...~

p/s: Lagu ni best sgt2... Ingat yerk Mr. Hazwan "andai aku pergi dulu sebelummu, janganlah kau bersedih hati...." =)
Huhuhu....

Saturday, October 29, 2011

KISAH DONGENG...

Hye , Assalamualaikum..~~ Waalaikumusalam w.b.t ~~ =)



Ok, lets start ur day with smile. Once open ur eye, smile no matter what coz Allah still give u chance to live.,
Great!!! Aharkkss!! Alhadullillah, Thank u!!

Jarang-jarang kite cerita tentang diri kita sendiri kan? Are u interested to know??
If YES lets check it out!!!
If NO lets check out from my blog!!! Hahaha....
(Sum ppl will say " Up to me la nak baca ke tak ok!!!" hahaha)

My full name is W** N*** F****** binti W** A**** N**** (stated on my ic k..). 

Now i'm working at eye hospital sumwhere in Petaling Jaya.. U know P.J?? hehehe... Before working, this eye hospital sponsored me to further my studies in Diploma in Nursing (July 2007 - July 2010). They send me to Tun Tan Cheng Lock College of Nursing or well known as Assunta Hospital. This Assunta had their own college. Did u notice that??hahaha.. Before i came to this place, i never heard which hell this place.. TTCL is the 1st private nursing college open in Malaysia. Most of the students are sponsored. They wont take too much students. Never ever reach 100 students.. So convenient rite? Owh, not mistaken my group juz had 56 students..

Now, im working wif this eye hospital and bond for 5 years and im registered staff nurse.. Wah!! Not great ok!! Hahaha.. They throw me in Operation Theater. Most of the cases are cataract operation. Yaa, u know what. I had few chances to witness case which is taking out ur whole eye ball!!! Scary or not?? Hahaha.. But i never had chance to assist the surgeon to do that. Most of them want the senior staff only!! Too bad!! I'm had been there 1year+... Still a lot of things to learn..huhu..

Owh yaaa, even im working in eye hospital but its too hard for me to persuade my father to do cataract operation. He said he still can see wif glasses.. Duno what to say edy.. So, let him decide la whatever he want and wish.. Many times, im still getting same answer.. hahahaha....

Im going to further my study in Degree next year, maybe middle of the year.. Insyaallah.. Pray for me k..

p/s : Seandainya mampu ku undurkan waktu~~
Kite mmg suka merepek sebab kite tak tau nak story ape kat sni.. any one had an idea? Let me know k..tq..

Sunday, October 16, 2011

MEREKA KURANG FAHAM...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T... (Sila jawab ye.)

Mengapa ada sesetengah orang kurang faham tentang sesuatu perkara??
Adakah kerana mereka memang tak faham atau buat-buat tak faham??
Sukar hendak menjawab persoalan sebigini bukan?

Contoh situasi adalah seperti berikut:

Anda telah pergi sebuah centre untuk service kereta atau mana-mana tempat atas urusan tertentu. So, anda perlu mengisi details anda seperti telephone number. It should be a privacy for a customer rite? But sum of them will take it and suddenly  message u for no importance reasons. Moreover, after office hour.  How?? 

Ok, sebab tak nak kecewakan all this type of persons maybe u reply few msg from them. After that keep silence when u find nothing important this ppl want to ask. Bila dah senyap maksudnya kita tak interested la kan?? But keep on msg and col but u never answer. So, can u get what it's mean??

Susah-susah... So, kalau saya akan buat tak tahu je sampai la dia jemu tapi kadang-kadang irritate jugak.. Hehehe....

Bagaimana pula dengan anda??

p/s: I miss my family a lot.. Damn much!! and him too...
Mood agak kurang stabil sekarang.. Up side down.. If u r in my shoe, ull know it..

Friday, October 7, 2011

PENCARIAN CINTAKU...

Berakhir sudah pencarian cintaku,
Jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki,
Tiba diriku di penghujungmencari cinta,
Diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri.............
~lalalalalala~



Intro indah dengan lagu "Berakhirnya Pencarian Cintaku"........ Anyone knows this song?? Nice rite?? Sweet sgt!!huhu... Waiting for sumone dedicate lagu ni buat kite, tak tahu la zaman bila baru dapat.. ( So, diri sendiri decided "biar kite sendiri yang bagi kat diri sendiri...." sobsebsobseb~~ )

Actually kite nak tulis sal Budak Buchuk.. Die suka sangat kalau tulis tentang die.. Kalau boleh nak semua entry dalam blog ni tentang dia..."Tentang dia tak perlu kau risau, lagu cinta hanya untuk kita..........blablabla...." (Menyanyi la plak kan kite.hehehe. Apa kaitan??).. Kalau macam tu baik buat blog sendiri la kan Budak Buchuk???

Last Monday, kite gi convo dia.. Dah la terbangun lambat. Kite suh die kejut, padahal die pon bangun lambat.. Apa punya orang la... Ish2!! Kite nak keluar rumah awal sikit sebab takut stuck dalam jem. Al-maklumla Isnin kan orang sibuk nak gi kerja..hehehe.. So, disebabkan dah lambat, kite tak sempat pun nak breakfast and kite speed kereta macam apa je... (Terharu tak pak cik buchuk??)

Ok la, malas nak cerita panjang lebar. Boring nati baca.. Juz nak bagitahu on that day kite 1st time jumpa family dia..hehehe....

Tak rugi usaha selama 5 tahun tuk menggegam segulung ijazah kan?? CONGRATULATION DEAR!!!

Silalah menghayati gambar-gambar yang tak seberapa ni... Jeng-jeng!!!

"Betul2 kan sikit,senget laa..."

Anak sapa la plak tuh.....

Sila baca di belakang dengan sendiri..

His family.



Nak snap pic on stage tp jauh and xboleh bgun dr seat..hehe.. So,kat screen jela..


CONGRATULATION!!!!!!!!!!!!

p/s : Tajuk entry macam apa je.. hehehe.. U r part of my strength. 

Saturday, September 24, 2011

MENGAPA MENCARI PUBLICITY MURAHAN???

Owh, i know not all ppl like what im writing here coz im not good in writing.. Yaa, i admit it... lalalala~~
But what i know u also know, this is my blog.. MY BLOG ok!! So, i can write / wrote / writing and so whatever here.. My wish k.. Hehehehe...

~~Enough~~

Topik on Saturday morning is publicity murahan.. Macam me la, nak upload few of my pics.. I had nothing to write coz me xde idea la in this blue morning...

What can i say " I LOVE BEING INFRONT OF CAMERA eventho im not a good poser or whatever especially in public.. macam malu la orang tengok...." =)

PRESENTING ME.....





My Mr. kuat perasan..hehehe....

P/S : Ok, till here.. kalau suka terima kasih, kalau tak suka pun terima kasih..Tajuk xde kaitan ngan entry... ~lalalala~

Thursday, September 15, 2011

MY EG SYOKNYA RAYA by HOT FM...

Apa kaitan tajuk ngn topik yang nak ditulis hari ni...
Cecece teka... Sapa betul dia pandai..huhuhu..
*Jeng jeng jeng*

Em, bulan puasa hari tu de sumone post sumthng kat wall fb..
So, terbaca la sal MY EG SYOKNYA RAYA...
Buka punya buka, rupanya contest. So, simply try la join sbb so simple n easy...
Juz upload n post ur pic ape yang dibuat masa raya...
Dengan suka suki try la... *Tak terfikir pun akan menang*..

On last Thursday, dapat col from HOT FM.. Cakap aku dah menang..
Actly, dah lupa bila join contest ni..hehehehe...
Nak tau apa hadiah???????

RM200!!!! *Ok la dari korang xdapat, duit gak tu..*


After that macam kurang percaya.. So, check la kat website HOT FM dan sememangnya ada nama diri sendiri laaaaaaaa.....
~lalalalalala~


Pic raya 2010 wif my cousin.


p/s : Tak pergi lagi check acc sama ada dah masuk belum duit tu..hehehe...

Tuesday, September 13, 2011

SEPERTI YANG DIJANJIKAN...

MY BELOVED MOM AND DAD.. *mama abah*

C at d back!! Guess what??
*di pagi raya after solat raya*

At my uncle house...
*Muka x blh pakai..*

Not complited...
*My sis not cuming back, she's at New Zealand*

*Tudung gaya lain sbb dh petang,dh mls...*

We wif abah..

We wif mama..
Pic raya yang x edit sebab x pandai edit sangat pun..hehehehe..
Juz 1st day raya je amik.. d rest x amik pun.. 
* Malas *

Nak bagi jawapan pada Q td..hehe..
Kat belakang tu Guinee pig.. So,gemuk..hehehe

p/s: Seandainya mampu ku putarkan kembali waktu.. Pasti ku lakukan....

Monday, September 5, 2011

KETIKA TAKBIR RAYA...

~ ~ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ~ ~
~ MAAF ZAHIR BATIN ~

* Tajuk macam gempak je... *

Semua sibuk menghupdate blog pasal raya yerk..
Saya pon nak update gak..
So, nantikan kemunculannya..........."wink"
(Bajet macam popular sangat....huhuhu...)
Pape pun sempena raya ni even dah terlambat tapi tak terlambat mana pun..
* Raya kan 30 hari *
Pada yang sahabat2 ku, blogger2 dan sewaktu dengannya...
# Sorry for everything..
# Selamat hari raya..

p/s : Kalau ada orang yang masih tak boleh maaf kan, terpulanglah.. Tiada manusia yang sempurna...

Sunday, August 21, 2011

TOMATO OH TOMATO...

Assalamualaikum wbt... ( Silalah jawab dengan lafaz "Walaikummussalam wbt..." )

Kisah semalam.............................
Semalam try buat nasi tomato.. 1st time nak buat tau.. So, rasa cam excited pon ada.. Sekali-sekala ubah selera waktu berbuka..huhu..
Ok, kepada yang tak tahu macam mana nak masak nasi tomato.. Ni resipinya k...

BAHAN-BAHAN :

  • Nasi -
  1. Beras ( Brand yang anda suka la..)
  2. Puri tomato ( Ada jual kat mana-mana supermarket / kedai runcit..yg dalam tin tu..)
  3. Sebatang serai (di ketuk)
  4. Bunga cengkih.
  5. Kayu manis
  6. Susu cair
  7. Buttercup /  mejerin (mana yang anda prefer la...)
  8. Bawang besar, bawang putih (bergantung pada anda nak guna banyak mana, dipotong halus dan kecil)
  • Ayam masak merah -
  1. Ayam (bergantung pada anda dan berapa orang makan..)
  2. 1 @ 2 batang serai (diketuk)
  3. Halia (bergantung sebanyak mana yang anda mahukan.)
  4. Cili boh / cili kisar
  5. Bawang merah, bawang putih (bergantung pada anda nak guna banyak mana, dikisar/tumbuk sehingga hancur).
  6. Cili padi (mengikut tahap kepedasan yang dinginkan, ditumbuk/dikisar)
Cara penyediaan nasi tomato :
  • Masukkan sedikit buttercup / majerin. Tunggu sehingga panas dan masukkan bawang merah, bawang putih, bunga cengkih, kayu manis dan serai sehingga naik bau.
  • Masukkan puri tomato bergantung pada sukatan nasi anda.. Masuk sedikit demi sedikit. Tunggu sebentar. Masukkan sedikit susu cair. Kacau dan tunggu sehingga mendidih.
  • Kemudian, masukkan air mengikut sukatan beras anda. Tunggu sehingga mendidih.
  • Akhir sekali, masukkan beras anda dan kacau. Biarkan seketika.. Sekali-sekala tengok la dan kacau supaya warnanya sekata.
Cara penyediaan ayam masak merah : 
  • Goreng ayam sampai separuh masak sahaja. (Kalau tak nak pun tak apa).
  • Tumiskan bawang merah, bawang putih,cili padi yang telah dikisar / ditumbuk sehingga naik bau.
  • Masukkan cili boh / cili kisar dan halia, serai. Masak sehingga merah dan kering sedikit. (agak-agak la yerk).
  • Masukkan air dan tunggu sehingga mendidih. Masukkan ayam dan tunggu sehingga masak dan kering sedikit. Kalau nak kua banyak letak air banyak la ye sayang-sayang sekalian..
  • ** Certain orang suka letak sos cili and tomato sedikit..terpulangla pada anda. Kadang-kadang saya letak, kadang-kadang tak.hehe..
** Lain orang, lain cara penyediaannya.. Jadi terpulanglah pada anda.. 
** Saya suka masak tanpa mengikut sukatan dalam erti kata agak-agak baru tahu nak macam mana dan mengikut selera kita.. huhu..

  • Kalau nak lagi best, buat la jelatah.. Nama lain saya tak tahu..hehe..
  • So,saya tak berapa suka nanas. Jadi saya gunakan ttimun dan mangga muda. Kemudian saya tumbuk cili padi sedikit, potong serai sikit, masukkan sedikit gula dan garam. Gaulkan. Simpan dalam fridge bagi sejuk baru best..Hehehe.. Certain ppl suka letak sedikit sos cili bagi nampka menarik sikit colournya..hehehe
~SELAMAT MENCUBA~

P/S : Saya rasa nak masak nasi ayam pulak la..huhuhu..

Friday, August 19, 2011

BEFORE END OF RAMDHAN...

Assalamualaikum girls / guys... 

How are you today?
How ur life in fasting month? Hope everything gonna be fine all the time ok... =)


Before end of Ramadhan.. Sure korang tertanyakan apa kaitannya...
Last Sunday, me and my frens nak berbuka puasa together. First decide nak berbuka dekat rumah my fren. Tapi at the end change nak pergi buffet Ramadhan.. Thot nak  berbuka at Restoran Nelayan Titiwangsa. So, my fren pon call for reservation tapi dah full. So, me suggest Intai-intai, Ampang. Me pon call la.... You know what!! Yeah!! still got place even  around 3pm dy..

Anyone dah pernah pergi Intai-intai?? Cantikkan place dia and sangat peaceful sebab macam dalam hutan and at the centre ada pond. Such a beautiful place and lovely place to eat. Juz RM48 / person for adult. So, many choices of food :  Thai, Kelantan, fried fud, kueh muih, fruits, kambing bakar, ayam percik, normal ABC, Thai ABC etc.. Macam-macam boleh makan..huhu...

Y not korang pergi try before end of Ramadhan ni...huhu..

* Tak de pic pon amik sebab semua sibuk makan..Ni je yg ada..hehehe...



P/S:  Selamat berbuka semua.. May Allah bless u...

Sunday, August 14, 2011

STAIRCASE...

Tau kan ni apa? TANGGA / STAIRCASE ok!!huhu
*This week memang rajin nak update blog..*


Apa kaitan staircase dalam hidup saya?? Tangga dan Niena, jawapan dia tak ada persamaan pun kan? Staircase + Niena = ??

Ok, straight to the point.. I hate when a dark and narrow staircase led up to the top floor... hahaha.. Setuju tak dengan saya??? Actually that's not the main point laa.. 

Kebencian yang amat kalau pergi sumwhere ada tangga yang sangat tinggi ex: LRT, whatever place la...then no escalator or lift.. Wow!! nak naik tu mau juga la dalam hati sumpah seranah.. Kalau turun ok lagi not so tiring.. Kalau ada escalator and lift but not function.. Tu lagi la tak bermakna macam hiasan je.. Huhuhu.. Am I so bad sebab tak suka naik tangga.. Bukan apa sangat memenatkan dan melelahkan. Lagi pun dah lama Ms. Niena ni tak pergi excersice.. I think nearly 2 years dy.. So bad!! So, kalau tengok perut dah buncit sebab lemak dah tepu dan dah buat rumah dekat situ.. Padahal 24 hours, 7 days asyik bising perut buncit.. Excersice tak nak.. "Apa nak jadilah labu............" Hahahaha.. (Gelakkan diri sendiri)

So,plz laa to those yang buat sesuatu tempat tu plz!! Lagi pun pernah tak kalian terfikir macam mana orang yang kurang upaya, mak cik- mak cik, pak cik- pak cik yang dah tua. Mereka dah tak larat nak naik tangga.. And to those yang on wheelchair lagi kesian. Tak kan nak naik tangga sambil dukung wheelchair macam Usop whelchaaa tu kot.. Pity them la..Mereka kene guna lift sebab escalator pon tak boleh.. Paham??

P/S: Ku sedar ku tak seberapa, jika dibanding mereka yg  jauh lebih megah dari diri ini.. Apa yang mampu ku berhias hanyalah hati yg ikhlas, terpendam simpan untuk dia yang sudi.. Mencintai aku dengan seadanya, Mencintai aku bukan kerana rupa, Dalam waktu sedu, Dalam waktu hiba, Ku harapkan dia rela... Mencintai aku dengan seadanya, Sanggup menerima insan tak sempurna, Atau mungkin cinta sebegitu hanya, Kisah dongeng saja.. Belum pernah ku merasakan, Dipeluk dalam dakapan, Eratnya melindungi jiwa rapuh ini.. Sanubariku memerlukan, Kehadiran seorang teman,Tulus mencurah kasih sepenuh hati... Mencintai aku dengan seadanya, Mencintai aku bukan kerana rupa, Dalam waktu sedu, Dalam waktu hiba, Ku harapkan dia rela... Mencintai aku dengan seadanya, Sanggup menerima insan tak sempurna, Atau mungkin cinta sebegitu hanya, Kisah dongeng saja...............

Friday, August 12, 2011

>> NO TITLE...

Assalamualaikum...
Salam sejahtera... 

Recently.. Shopping for raya wif my Bro at Sunway and Mid but this pic at Sunway..

Muka mcm excited sbb malu gila nak amik pic sbb orang lalu lalang.hehe


Dah lama x upload pic kan kat laman sesawang yang x bersawang ni kan? huhu..
Pic ni aktiviti last month and this month la..
Juz few pic la not so much..huhu..
No copy paste, duplicate or whatever without my permission..
Get it??? huhuhu..
Bajet macam femes sangat..huhu.. Sekali-sekala x pe.. *sigh*
Banyak plak aku membebel. Sudah-sudah!!

Mari kawan-kawan, mari teman-teman tengok ini gambar lalalala~~~..

<< ICT >>






Fun and enjoy!! Sampai sana around 2300hr and balik almost 0400hr.. Wow!! 
Went there wif my aunt and cousins..


<< SUNWAY PIRAMID >>



To my budak buchuk million of thx and luv sbb tunaikan permintaan budak yang banyak songeh ni nak makan New Zealand ice cream.. Hehehe.. 
1 day before puasa kitorang keluar merayau macam orang gila..huhuhu..

p/s : Ice cream yang saya suka and sedap La Cremeria (certain flvr.. best flvr: Almond Pecan Pareline), Tutti FruttiBR, Heagan Dasz, Gelato Fruity, New Zealand...I luv it so much!! U shud go n try it!!

Wednesday, August 10, 2011

AYAM MASALA...

Emm, dah lama x update blog ni kan.. Buzy + penat..

Ok, hari ni apa saya masak untuk berbuka puasa... Guess what??? Sapa dapat dia pandai.. ~lalalala~ huhuhu.. 
(padahal dah tulis terang-terang, klu tak tahu gak.. speechless lol~~)
1st time try buat tau!!hehehe..

RESEPI:
Bahan-bahan :
  1. Serbuk kari
  2. Daun kari (tapi saya tak guna pun sbb xde, klu xde pon xpe)
  3. Serbuk cili
  4. Halia, lengkuas
  5. Bawang besar, bawang putih (mengikut citarasa anda)
  6. Cili padi (klu nak pedas laa...)
  7. Bunga cengkih, kayu manis (saya tak guna sbb xde jugak..hehe)
  8. Ayam (terpulang la nak potong dadu ke, macam mana la yang suka)
  9. Limau purut / Limau nipis (Tak nak pun tak pe sbb yang ni nak bg bau sedap je and sebagai penambah rasa)
  10. Kentang
  11. Tomato
Cara-cara :
  • Blend / tumbuk bawang besar, bawang putih, cili padi sehingga hancur.. Kalau nak tumbuk sekali halia / lengkuas sedikit pun boleh.. Sedap sikit..
  • Panaskan minyak dan masukkan bahan yang diblend / tumbuk. Tunggu sehingga kuning dan naik bau.
  • Kemudian, masukkan air (kuantiti air bergantung pada ayam tapi jangan banyak sangat laa). Tunggu sehingga mendidih.
  • Masukkan serbuk kari, serbuk cili, halia / lengkuas, daun kari, bunga cengkih, kayu manis. Tunggu sehingga separuh masak dan masukkan ayam serta kentang.
  • Tunggu sehingga kering macam jadi pes/pekat tu.. Perahkan limau dan jangan lupa masukkan tomato. Tunggu sebentar dan tutup la api.
* Jangan lupa masukkan garam dan gula secukup rasa yerk...
* Memang sengaja tak bagi sukatan sebab terpulang pada kuantiti yang nak dimasak...

Korang boleh la try. Tapi ni ikut cara aku sendiri la.. So, u all boleh tukar sikit-sikit la cara masakan...lalalala.. Peace no war!!

P/S : To those yang add or comment my blog.. Thx a lot.. Tengah try view u all punya blog ok.. But sorry klu x follow ok sbb i'm not type of " I FOLLOW U, U FOLLOW ME "...  If blog korang sangat interesting and bes baca memang me akan follow ok.. Dun weri!! But sumtimes u can't force me rite? Blog yang comferm i x akan follow if dia punya blog mengata sal orang ditambah dengan caci maki.. 1st sentence i read it i'll stop.. Dun mind nak express ur feeling but make it in a gud way/ sentences or whatever..huhu.. Thx!!!

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN AL-MUBARAK...

Ramadhan kembali lagi!! Bila kembali maknanya anda semua diwajibkan puasa!!

Ada sapa-sapa yang tak sempat ganti puasa yang lepas?? Tak elok macam tu.. So, next time make sure ganti awal-awal.. Dun wait till last minutes yaa.. Ala, sebulan sekali ganti pon dah ok.. Let say tinggal pose 7 hari.. Since after 1 month raya dah habis start la ganti.. Cukup 7 months langsai la puasa ganti tu.. Tak pun buat puase enam...Lagi senang dan menyenangkan... Huhuhu... (OK, cukup membebel tentang ganti puase sbb puasa pon baru start..)

Puasa dalam bahasa arabnya disebut :
bermaksud: " menahan diri dari sesuatu"

Pengertian puasa mengikut hukum syarak ialah : "Menahan diri daripada perkara-perkara yang tertentu (makan, minum dan melakukan hubungan jenis(jimak) serta perkara-perkara yang membatalkan puasaoleh orang tertentu (Agama Islam, telah cukup umur dan berakal) pada waktu-waktu tertentu (mulai terbit fajar Sidik hingga masuk waktu maghrib) dengan beberapa syarat.."

Ramadhan banyak mengajar kita erti sabar dari situlah terdidiknya jiwa penyabar. Oleh itu pergunakanlah bulan Ramdhan anda sebaik mungkin..

Untuk mengetahui pengertian Ramdhan, silalah ke link ini.. Kesahihannya tidak dapat di pastikan.. Terpulanglah kepada anda ok??huhu.. Sila gatalkan dan rajinkan tangan anda tuk klik bawah ni..hehe..



p/s :  Aku bukanlah manusia sempurna tapi hanya ingin berkongsi sedikit pengetahuan.. Menunggu insan yang sempurna maka tiadalah guru di dunia.. Tiada siapa pun sempurna...

Apa menu kegemaran korang bila berbuka puasa?? Share la...

Monday, July 25, 2011

APA ITU KESERONOKAN???

What u guys / girls do during last weekend?? I know what u did last weekend!!! haha..Share with me laa..

Ok, what i did last weekend?? Guess what?

First.. me, my bro, my aunt, my cousins (Yoi and Alya) went to Kampung Baru for lunch but actually not lunch sbb almost 1600hr+ dy.. *So, tu panggil apa yerk??huhu..* Whatever laa...
Then, kitorang pergi ICT  again me, my bro, my aunt, my cousins ( Yoi, Amir, Alya, Ezzi, Erin ) and their gf/bf  (Selinna, Ekin, Shah).. Pity me rite?? My bf tak ikut.. Sobsebsobseb.... (Tergedik la plak..).. We arrived there around 2300hr.. Tapi there tak cantik sangat dah coz byk dah tak de and boleh jalan outside je k that nite.. But nevermind!! After that decided nak masuk snowice *yeke nama die cmtu?? Tak kisah la..huhu..* Damn cold man!!! Rasa mcm budak-budak dah time tu.. Semua benda nak main.. Hahaha.. Crazy tak?? Tak de rasa penat ke ngantuk ke or whatever until laa we r going back.. Hahaha.. Sampai rumah around 0400hr.. ??????????????? (Orang lain dah tido but we all still enjoy..)..  Then, almost 0500hr baru la me tido..

Then, bangun pagi pon awal.. Pergi rumah my cousin nak celebrate befday Amir.. After that, teman my aunt pergi Ampang Point jap nak tempah baju.. Again after that hahaha.... my aunt hantar me and my bro pergi LRT Ampang sebab nak bawa my bro jalan-jalan.. Decide nak gi TS and PAVI (Times Square and Pavilion).. So, kitorang ingat nak shopping.. Kat TS me beli belt je.. Pergi Pavi lak, my bro nak cari jeans.. Search kat TS ( ROMP, KITSCHEN, NIICHI), PAVI ( ZARA *otw to Pavi*, TOPMAN, COTTON ON, PADINI, PARKSON) tapi tak da yang die minat. But me beli 1 shirt at Padini and my little bro punya baju at Parkson.. Hehehe..
It was a tiring day!! but FUN!!!

* Wait for the pic to be upload k dear....*


P/S : Wish my family especialy my lit bro n my sayang gak to follow that day...huhuhu

Wednesday, July 20, 2011

ANDAIKU PUNYA...................

Andaiku punya waktu dan saat...
Pasti ku jaga tiap detik yang berlalu..
Akan ku cipta kenangan terindah..
Agar tiada sedetik pembaziran..

Andaiku punya kekuatan dah keyakinan...
Pastiku tabahkan hati menempuhnya..
Biar pun sesukar mana sekali..
Aku tetap mampu berdiri dengan sendiri..


Huhu.. Ok dah tak de idea nak continue sbb dah lama tak buat puisi.. So, otak dah kering-kontang, idea tak nak keluar dah... Die cakap "aku malas nak fikirkan tuk ko dah..." huhuhu...

p/s : Saya nak secret recipe cake!! Whole cake ok?? Not 1slice k!! Ingat ye Mr. Hazwan!!! 

Friday, July 8, 2011

SAYANGILAH MEREKA SELAGI ADANYA MEREKA...

Assalamualaikum w.b.t... Salam Sejahtera....
*Kalau tak berminat jangan baca k..*


Okie!! Saya jarang update NIENA_FARRAH'S TERRITORY tentang my beloved family.. Bukan tak nak cerita tapi saya tak stay ngan my family.. So, tak banyak aktiviti yang kitorang buat together untuk update blog ni..huhu.. Kalau nak cerita tentang diorang memang banyak dan tak kan pernah habis satu buka yang bejuta muka surat pun.. Huhuhu... Lot and lot!!

Kita mula dengan ketua keluarga dan seterusnya mengikut turutan yaa..??

ABAH ---)  Saya panggil dia abah.. Masa saya kecik dia sangat tegas tapi penyayang.. Kalau time mengaji selagi tak boleh lancar apa yang di ajar tak kan berhenti.. Kalau 8mlm start, selagi tak lancar sampai 10mlm pon dia tunggu.. Pastu siap dengan rotan.. Banyak kali ajar tak paham, pergghhh!! Memang bergaris ahh kaki..hehe.. Saya kene start puasa umur 6 tahun tau.lagi kesian adik saya yang berusia 4 tahun kene gak start.. First time tau nak puasa, tapi memang tak pernah tinggal. Complete 1 month.. Hebat tak kitorang??? Hehe.. Rule and regulation nak keluar rumah nak main dengan kawan pukul 6ptg - 7mlm je... Tapi bila kitorang meningkat dewasa abah lebih open minded sebab bak kata dia dah boleh fikir sendiri..huhu.. Lagi satu, dia tak suka tengok anak-anak perempuan dia ada jerawat or parut or pape yang boleh mencacat cela kan la.. Bising!!huhu
Saya sangat adore dia sebab dia sangat berani dan tabah dan pandai masak.. Saya cuba menjadi seperti abah.. Ramai cakap saya anak abah!!
( Banyak lagi nak cerita tapi nanti tak larat korang nak baca... )

MAMA ---)  Ni tentang mama saya pulak.. Bagi saya dia cantik.. Kecantikan itu penting untuk dia.. Jaga muka, kulit mengalahkan saya yang masih muda..haha.. Masa kecik dia lebih sporting dari abah.. Tak banyak bebel pon tapi sekarang asyik nak membebel je.. Bak kata mama sendiri dah nak tua biasa la..haha.. Abah pun selalu cakap kat kitorang bila mama start buka mulut dia kat kitorang "dah start dah.." haha.. Lawakkan??  Mama saya sangat penyayang dan tolarate.. Tapi kalau nak barang tak penting better minta kat abah sebab mama banyak tanya tapi belum tentu dapat..kah3.. Mama saya pon pandai masak tau.. Dia selalu masak apa yang saya teringin nak makan.. Saya suka tau!! hehe..
Saya sangat adore ngan mama sebab dia adalah mama saya!! huhu

ME ---) Tak payah la...

MY SOUR SISTER ---) Dia lahir 1991.. Muka kitorang tak sama dan orang selalu cakap dia kakak..huhu.. Dia sangat pandai.. Sekarang dia kat New Zealand future study, Chemical Engineering.. Kitorang selalu bertekak tapi kejap je..Bak kata pepatah " air dicincang takkan putus ". Saya tak tahu nak cerita apa la sebab banyak sangat..huhu

MY BROTHER ---) Lahir 1993.. Ni handsome guy!! Tak tipu tau.. Real!!huhu.. Dia pun seorang yang penyayang.. Senang nak minta tolong apa-apa ngan dia.. Sekarang dia kat  Kolej Pembantu Perubatan, Seremban.. Dia ni pelik sikit sebab dapat uitm ngan matrix tapi tak nak pergi.. Dia pandai cari diut sendiri.. Kalau tak da duit pon dia tak kan minta kat sapa-sapa.. Kalau tanya ada duit ke tak, dia akan jawab ada padahal tak ada.. Dia tak suka menyusahkan mama ngan abah aku.. Dia pandai buat saving for future.. Huhu..

MY LITTLE BROTHER ---) Lahir 2001.. Dia ni sangat mengada-ngada sebab jarak die dengan kitorang sangat jauh.. Macam saya ngan adik no.2 beza 2years je..adik no.2 ngan yang no.3 pon 2years.. Tapi no.3 ngan dia beza 8years.. So,sangat mengada-ngada.. Kalau dia nak apa semua dapat.. Kalau saya balik sah-sah dia ajak tengok wayang.. Ada jela nak membedal saya..huhu.. Degil, cakap semua orang tak nak dengar.. Ish, pening kepala.. Kadang-kadang kalau saya balik asyik gaduh ngan dia je dah macam budak-budak saya ni pon.. Mama pun naik pening ngan kitorang.. Dia ni terbalik sikit ngan abang dia.. Suruh simpan duit dalam tabung tak nak tapi nak simpan untuk beli barang dia nak.. So, mama pun dah tak tau nak cakap apa sampai buat rules and regulation kalau nak apa-apa simpan duit sendiri.. Basikal rosak pon repair guna duit sendiri.. Biar dia belajar sikit.. Haha.. Setiap masa mengadap computer on9 fb or main game.. Kadang-kadang cakap nak buat kerja sekolah tapi dah sejam baru sebris ayat dia type..haha... 

I . . L . O . V . E . . T . H . E . M . . S . O . . M . U . C . H . . ! . ! . ! 

Till here je k.. Banyak lagi nak share tapi tak larat nak tulis dah..huhu Thanx!!

p/s : They are ur treasure, hard to find, hard to get.. Love them wif all ur heart and remember them even we are not together.. I wish we can stay together but i had my responsibilities here for my future.. To my mama and abah take a good care of urself.. To my siblings u too k.. I love u all no matter how annoying i am.. Hehe.. My little bro owez col me "mak tiri" coz i owez marah-marah and membebel.. hehe

Saturday, July 2, 2011

TRY IT, DREAM IT!!!

Yaa, dah lama x update blog ni.. I'm buzy, tired n bla3... So,many things in my head..huhuhu...
Juz nak update apa yang aku buat for this two weeks on weekend..

26 / 06 / 2011
Me and my VIP went to Pavilion la as he wanted to watch "321 Cinta". Aku cakap kat dia cam tak best je.. Die cakap best!!! Dia dah try booked at Mid two days before but dah fully booked. So,as we know at Pavilion, Malay movie jarang orang nak tonton may be bcoz most of ppl there are Chinese and foreigners.. Dengan excited nak beli tiket tengok banyak gila ahh tempat kosong.. Musykil plak kitorang.. haha.. Aku dengan selamba tanya kakak jaga counter tu..
"Kak, berapa orang je tengok ni?"
Akak tu pon jawab, "4 orang je........"

Dengan berbesar hatinya kitorang pun choose la tempat mana yang suka..hahaha... At the end dalam tu ada la dalam 9 orang..hehehe...
Jalan cerita dia memang best sangat-sangat.. AWESOME!!! Lawak,sedih semua ada.. Aku gelak macam dalam tu aku sorang je sampai my VIP need to close my mouth with his palm sebab semua orang dah pandang..kah3.. Ish!! terukkan me?? I'm so sorry sebab aku memang tak boleh nak cover bila dah mula gelak..( macam mana la esok jumpa bakal mak mertua?? )

After that, thought nak shopping some dress or shirt la.. So,masuk Forever 21,tapi tak de yang berkenan dihati.. Macam tu juga kat Cotton On.. Apa ntah lagi kat Top Shop.. At Nichii minat satu pant ni tapi dah tak de size.. So,hampa lagi lah hati.. At the end my VIP yang shopping 2 helai t-shirt kat Top Man..hehehe..  After that searching apa nak makan.. Makan lah kami di Sushi Tei.. 1st time try kat situ.. But i prefer Sushi King....huhu
ADE YANG TAK SAMPAI LAGI..

Mulut tu xboleh luas lagi ker??huhu
02 / 07 / 2011
Ok!! Today, again "WE" ok!! hahaha.. Mid Valley plak.. Nak tengok Transformer tapi as u all know lahh fully booked and after that sold out sampai malam.. Kitorang sememangnya dah tau, so decided nak tengok Sekali Lagi Cinta.... Boleh tahan jugak la, sebab suka tengok Mia Sara.. Cute la dia, lawak pun de..huhuhu..
Before tengok movie, kitorang makan kat Chili's.. Kitorang juz ordered 1 menu je sebab portion sangat banyak macam boleh share 3orang..haha.. Memang tak habis pon kitorang makan..
Suruh amik pic food je.tapi nampak half je and me pon termasuk gak.. Haisy!!

Kitorang order SALMON WITH HERBS AND BBQ BEEF.. yang ni memang korang boleh create sendiri apa kornag nak.. Boleh pilih 2 jns..huhu.. Tak mahal pon. Ok la price die..RM44.90 je..and I add on rice la..

Die memang macam ni..huhuhu
Tak habis pon..Die akan bg side dish mashed potatoes and vege..
If u all nak try or review menu boleh buka this website :

Till here.. Daaa, Bubbye!!

p/s :  Lepas ni nak try Tony Romas la plak..hehe.. and nak tengok Transformer,tunggu dah lengang sikit..hehe

Wednesday, June 15, 2011

"TRUE FRIENDS STAB U IN THE FRONT" NOT AT UR BACK

*Huh!! Dah lama tak update..Tak tau apa nak tulis..*
*Haisyy!!*
not edited

It's about ENEMY FRIEND k.. anybody fren, ur fren, my fren... It can be anyone out there... Apa yang saya tulis di sini hanyalah pandangan saya..ok?? If u dun like it, u can stop read it okkk?? Clear??? (mcm product clean and clear  tu..hehe)..

What u know about FRIEND?? Meanings of FRIEND?? Segala-galanya tentang KAWAN, SAHABAT...

For me, 
....... tak perlulah kita jadi someone else sebab nak kawan dengan manusia yang korang panggil kawan or whatever tu kan.. Kalau orang yang korang panggil kawan sangat tu tak boleh terima diri korang seadanya maknanye tu kawan spesis lain.haha.. If they ask to change tuk kebaikan diri sendiri tak apela..huhu.. Understand??

....... jangan berkawan dgn orang sebab kepentingan sendiri.. Selfish la tu ok?? Baik korang jual ikan je kat pasar malam..huhuhu. Korang kawan dengan dia sebab position dia. So,klu apa-apa salah yang u all buat 'kawan' korang tu boleh cover.. Wah, wah!! Banyak cantekkkk muka?? Tak pun sebab senang korang nak gi mana-mana sebab dia ada transport, korang plak tak de.. Ewah, tu lg la banyak cekadak!! Kalau saya cakap "terima kasih jela awak,saya tak ingin pon nak kawan dgn org mcm awak ni.. Besepah tepi jalan pon saya boleh dapat"..kalau orang yang fahan english lak saya cakap " go to hell la frennnnn, i dun need u in my life to be my rely true and true and true fren but u can be my fake fren..u want?? i col u when i need u.."  hahaha.. (kejam tak saya??)

....... jangan berkawan ngan seseorang tu sebab boleh tutup keburukan korang.. Depan kawan yang dipanggil 'kawan' tu memang la korang the best actress / actor.. Kalah Aaron Aziz, Shaheizy Sam, Rosyam Nor.... Perghh!!!huhuhu.. Baik ngalahkan apa pon tak tau lah...huhuhu..

"True fren will tell u when ur face dirty.."

Sahabat yang jujur adalah sahabat yang sukar di cari.. Biar kita tak banyak kawan but the frens that we had are rely ur true frens.. They won't tell lies to u.. But sumtimes they need for ur own goodness and her also...
Sahabat yang baik itu juga ada bersama saat susah dan senang.. Bukan hanya dikala senang sahaja...
Sahabat yang setia ialah seorang yang akan mengingati kita biar pun jauh di mata...
So, apa kata anda semua??

“Even though we've changed and we're all finding our own place in the world, we all know that when the tears fall or the smile spreads across our face, we'll come to each other because no matter where this crazy world takes us, nothing will ever change so much to the point where we're not all still friends.” 

“A friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are.”

 - this quotes i get from website -

p/s : Saya terasa nak pergi holiday la.. Sapa nak join me??

Tuesday, June 7, 2011

PRINCE MEET PRINCESS...


Prince and Princess Love Story... ( My cousin wedding. )
I call her Angah..known as Nurul Nadiah...
Day to remember 4th June 2011 - tunang, nikah dan sanding in 1 day.. WOWW!! *jimat bajet*
Theme sebelah perempuan purple at Parit Buntar and lelaki cream... (5th June 2011 at Taiping.)
Wooww!! Biar Niena senaraikan few hantaran from lelaki to perempuan:
  • handbag Tod *not mistaken worth rm2000+*
  • dinner bag wif shoes (1set) *not mistaken the bag worth rm1000*,
  • perfume Marc Jacob,
  • kain ela 4meter tuk buat baju kurung, rm500
  • set SKII and branded bath cream (can't remember the name..)
  • etc..*tak larat nak list kan....hehehe*
The only words cum from my mouth : WWOOOWWWW!!!! and start dreaming..hahaha..
" if i can.............................."
Lets the pics tell the story k...huhu.. (pic hantaran tak sempat nak amik la..)

cousins..

before nikah



Geng mak orang, sibuk gak nak posing..haha

two little princess

wif my beloved mom..

Want more pics?? Visit my fb k... Search for Niena Farhana

P/S : Bila plak turn aku nak kahwin..hehehe