Wednesday, November 30, 2011

KITA ACCIDENT...

So long never update "NIENA_FARRAH'S TERITORY" ~ ~ lalala... ( Reason : Busy like nobody bussiness. )
Perasan macam popular like artis gitu....... Owh!! Its ok, sekali-sekala tidak mengapa.... =)
Since dah lama tak meng'update' ini blog, kita nak la jugak update tapi no ideas laaaa....

* Think and think and think!!! Tup!!!!! Yeah!!!*

Few days ago, kita accident la tapi bukan kita la, kereta kita ok.. Masa tu kat Petronas nak menambah makanan kereta. Makanan kereta??? Kereta pun ada makanan ker? Sure la ada, kalau habis tak berjalan la dia melainkan ada yang rajin nak tolak... The one and only one yang drive my car is Mr. Hazwan kita la, sapa lagi. 

Before isi makanan kereta , kitorang park kat depan kedai petronas tu sebab nak withdraw duit. So, kita pon turun dulu, while he reversed the car nak keluar dari parking space and nak gi kat petrol pump. Baru je reverse, suddenly datang la satu kereta halimunan kat belakang... Bang!!! Terkejut kita tau. Terus stop jalan, pandang belakang. Tengok kita punya kekasih hati ok ke tak. Then, pergi belakang kereta tengok kereta orang yang kene langgar. After that baru my car.. My car tak de pape pon. Calar dalam 1cm kot.kih3.. Tapi kereta cinapek tu pintu belakang dia kemek la ( macam tu ke eja??).. Owh, no!! Minah cinapek tu macam blur blur ayam gitu. Kalau kene tipu pon sah percaya..hahaha..

"Tapi kita dua baik kan sayang???"

Tak boleh blaa sangat-sangat dia boleh tanya nak gi police station or settle personal sebab kalau pergi police station kena saman.. Aku pon iye kan jela. Padahal nak tergelak. Tak adanya nak kene saman!!!hahaha..
So, kitorang bawa dia gi bengkel and tanya orang kedai tu bapa kene for repair. RM280 melayang gitu je..haha.. Tapi bukan duit kita la, duit Mr. Hazwan la.. Sian dia..

Tadi dah terbantut nak bagi kereta makan. So,again the same petronas kitorang pergi nak isi makanan kereta. Then, one worker there datang tanya dah setel belum. Then, kita pon tanya la macam mana boleh terlanggar tadi. So, dia pon membuka mukaddimah dengan menyatakan bahawa elok sahaja kereta kita reverse serentak cinapek tu masuk petronas dari simpang...hahaha... Yang tak leh blanye,punya besar laluan, nak juga dekat-dekat ngan bontot kereta yang park kat situ..huhu..

Sampai di sini sahajalah perjalanan cerita ini..

Assalamualaikum........ Waalaikumussaalam wbt....

p/s : Entah apa yang aku merepek ni la. Maaf yerk andai ada yang tak suka.Tapi nak kisah apa, ini blog sapa. Suka hati la nak tulis apa... Peace no war!!

2 comments:

misz anis said...

aigooo...kete baru sudah calar...x ase naek lagi..hehehe...seb baek tak teruk..jaga diri bebaik tau...=)

Niena Farrah-Hana said...

huhu...skit je pon..kih3..
ok dear....