Saturday, May 21, 2011

WHAT KIND OF COUPLE ARE YOU???

Heagan Dazz "sedap"
"Cinta".. 
Terlalu subjektif tuk dinilai..Kadang-kadang sukar dimengertikan, difahami..
Kenapa laa susah sgt kn?? Senangkan sudah laa sepatutnya.. 
Tak de la ramai yg putus cinta,terjun bangunn,bunuh diri.. Mati free je..huhu.. 
Tak de la suami isteri cerai berai, memenuhkan mahkamah, memeningkan dan menambah serabut kepala otak hakim,peguam.. berebut harta,berebut hak penjagaan..hehehe..       
Susah-susah!! haisyh!!Kadang-kadang mcm dilemmma kn??kn3??
(Saya memang suka merepek...)

PERBEZAAN LELAKI DAN PEREMPUAN
Contoh situation:
Part bila ajak jumpa:

Adam : "Awak saya buzy la..byk kerja ni.." Bila kite majuk kaum adam pon ckp.."Ni tuk future kita gak"..
(takkan la sikit masa pon xde tuk kaum Hawa ni..tiap-tiap masa bg alasan sama jer..bila kita beralih arah ngan lelaki len marah lak..hehehe)

Hawa : "Boleh tp lunch time ye sbb sy byk krj ni.xpe kn?"
(kaum hawa ni slu nye tak sampai hati nk hampa kan org tsayang die.She'll try her best..)

  • Kerja,kerja gak la, tp bagi la sedikit ruang tuk kaum Hawa.. Maybe kadang-kadang dia ada sumthing nak share ngan u all guys..Tp bila dah cakap camtu, tak jadi dia nak share.. So, tersimpn la dlm hati jadi daki,kuman,kulat semua..So,bile slu sgt korang buat the same thing mane la die nk tahan..
  • Bile couple... Sure la kita nak share prob,kegembiraan,kesedihan..jatuh bagun kita la sng kate..Klu dh tak boleh, kahwin nanti nth ape lg la..sbb tu la Hawa slu cari lain bukan sbb dia tak sayang tapi she need sumone who rely care about her, realise that she there for u.. Simple rite guys?? Sumtimes its not about money, siapa kacak, siapa bergaya..ok?? (Ade sumone yang slu perasan and slu cakap to me "kacak, bergaya, macho"..kah3.. So,pinjam ayat ye tapi di ubah sikit k..) 
    • Kalau suddenly Hawa ni majuk, sure de reason/reasons die majuk.. So,korang pon jgn la besar kepala gak.. Ni tak, sorang nak jadi heroin malaya, sorang nak jadi hero malaya la kononnya macam cite dongeng tu.. Sumtimes, benda kecik je pon kaum hawa dh majuk, mybe dia dah lama pendam dlm hati die sal benda len gak but kali ni die tak leh tahan dah.. So,that's why die majuk "kecik hati". Sumtimes korang tak sedar benda tu.. Tapi de gak la yg saja gedik majuk sbb nk attention..hehe.. Tp sumtimes tu je cara boleh dapat attention korang gak kan..Yela kaum Adam kan slu je buzy..hehehe..


    But dear, u must remember nobody perfect even u your self.. When, be wif sumone u need to accept everything about him...
    Don't ask him to change much juz because u want him to be as u wish but let him change because he want to improve a relationship between u and him..

    *Ok,smpi sni jela dulu ye..nti nxt time kite continue lg k..Insyaallah..*
    *Apa-apa yang tertulis ni tiada kaitan samada yg masih hidup atau telah meninggal dunia..juz sharing wif u out there k.. Any comments?? Plz do so..TQ..*


    p/s : I LUV MY MAN.. Thanks for everything... =)

    4 comments:

    fyna said...

    suke entry ni =)

    Niena Farrah-Hana said...

    hehehe.thx!!

    Aida Omar said...

    itu lah perempuan..hehe
    nice entry :)

    juwe said...

    erk...